Туристичний хаб: «Розвиток туризму в умовах нових громад»

17-18 травня 2018 року ТАІФ представив досвід в напрямку залучення донорського фінансування для створення нових туристичних продуктів та досвіду у Каховці Херсонської області на форумі «Розвиток туризму в умовах нових громад».

Захід зібрав понад 200 представників органів місцевого самоврядування, активістів новостворених ОТГ України, зацікавлених у пошуку нових підходів, обміні досвідом та ідеями, пошуку однодумців та радників у питаннях розвитку місцевого туристичного потенціалу та реалізації нових туристичних ініціатив.

Важливість туризму для економічного розвитку країни підкреслили представники уряду, що відкривали форум: Іванна Климпуш-Цинцадзе, Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України (ТВС), Марі Йованович, Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні (ТВС), Андрій Гордєєв, голова Херсонської ОДА, Василь Полуйко, заступник Міністра екології та природних ресурсів України (ТВС), Іван Ліптуга, президент Національної туристичної організації України, радник першого віце-прем’єр-міністра.
Модерував відкриття форуму відомий ведучий національних ТРК України Юрій Макаров.

Робоча частина форуму являла собою роботу на майданчиках, назви яких символічно підв’язувались до природних ареалів – атракцій Херсонської області, наприклад, Олешківські піски, острів Джарилгач, Лемурійське озеро. Серед спікерів форуму в тематичних секціях «Як знайти, зберегти та розвивати свою туристичну родзинку?», «Як організувати туризм в нетуристичних місцях?», «Як громаді заробляти на туризмі та бути самодостатніми?», «Неочевидні переваги вашої громади: як їх побачити та розказати про них» – Сергій Підмогильний (голова Української асоціації активного та екологічного туризму), Дмитро Огньов, (засновник Фермерського Господарства «Меринос-Захід»), Лада Маланій (експерт з питань маркетингу та створення туристичного продукту ТАІФ).

Доповідь ТАІФ стсоувалася генерації та подальшого використання потенціалу економіки спадщини на прикладі створення та розвитку продукту Центр спадщини Вигодської вузькоколійки, що був створений в рамках проекту ЄС «Карпатські вузькоколійки».

Практична частина форуму – тури до туристичних атракцій Херсонської області – кінного клубу «Гран-прі», біосферного заповідника Асканія Нова інших неповторних місць Херсонщини, які при вдалій маркетинговій кампанії могли би привабити більше відповідальних туристів, прихильників активного відпочинку та колекціонерів нових вражень та досвіду.

Розгорнутий звіт про форум – за посиланням: http://decentralization.uacrisis.org/tourhub.

Організатор форуму – “Кризовий Медіа-центр” (Київ) у партнерстві з Херсонською ОДА за сприяння компанії Global Comunities та USAID).

Читайте також

Підсумковий реліз про проект «Об’єднані ...

29 December 2023

Громадське обговорення в рамках проекту ...

17 November 2023

ПІДСУМКИ ДРУГОЇ ТРАНСКОРДОННОЇ ПРОФЕСІЙНОЇ МАЙСТЕРНІ ...

6 September 2023

ЗАПРОШЕННЯ НА ТРАНСКОРДОННУ ПРОФЕСІЙНУ МАЙСТЕРЮ

27 July 2023

Натхненні ідеї, унікальні рішення, сталі результати

ПІДТРИМАЙТЕ НАС

Наші
контакти