На території Івано-Франківської області відбувся навчальний семінар для гідів та місцевих операторів туризму

17-18 грудня 2015 року на території Івано-Франківської області відбувся навчальний семінар для гідів та місцевих операторів туризму «Створення продуктів для розвитку відповідального туризму та можливості співпраці з Центром спадщини Вигодської вузькоколійки». Участь у зустрічі взяли представники зелених садиб, туристичних фірм, музеїв, гіди-екскурсоводи та інші учасники туристичного бізнесу Долинського району Івано-Франківської області.

Зустріч було організовано в рамках проекту «Карпатські вузькоколійки», що виконується Туристичною Асоціацією Івано-Франківщини у партнерстві з Вигодською селищною радою Івано-Франківської області, Івано-Франківською облдержадміністрацією (Україна) та Марамуреським гірським природним парком (Румунія) за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2007-2013.

Семінар мав виключно практичне спрямування – його програма на 80% складалася з навчальних візитів до туристичних об’єктів (успішних атракцій) Прикарпаття. В першу чергу, учасники семінару відвідали Центр спадщини Вигодської вузькоколійки, створений в рамках проекту як туристично-пізнавальний об’єкт для збереження історичної та технологічної спадщини вузькоколійних залізниць, ознайомились з організацією роботи, особливостями управління та послугами Центру.

З метою обміну досвідом, наведення ділових контактів для майбутньої співпраці та розширення бізнесу учасники зустрічі завітали до парку – музею «Карпати в мініатюрі» у Яремче, який став новою якісною туристичною атракцією, де представлені об’єкти природної та архітектурної спадщини українських Карпат у зменшеному вигляді, зокрема унікальні церкви та пам’ятки гуцульської архітектури, гора Говерла, кам’яні мости, залізничний тунель та багато інших цікавих експонатів. Також представники туристичного бізнесу відвідали вольєрне господарство Карпатського національного природного парку, особливістю якого є утримання місцевих диких тварин у напіввільних умовах, міні-пивоварню в Микуличині, де вони навчились новим особливостям ведення подібного бізнесу. Учасникам семінару представили дві унікальні бази відпочинку – сімейний курорт «Ведмежа гора» та гостинну садибу «Анастасія», де туристів приваблюють послугами європейського класу – басейн, сауна, сольова кімната, фітокупелі, спортзал, дитяча кімната, екскурсії, катання на конях та квадроциклах, сплав на рафтінгу. Такі ж можливості є і у представників турбізнесу Вигодщини, і в ході візиту вони мали змогу довідатися, як їх можна успішно використовувати.

Про те, яку користь для громади, а особливо, для розвитку туристичного бізнесу, несе візит центр, споруджений на її території, учасники дізналися, відвідавши екотуристичний візит-центр, що також був збудований в рамках проекту ЄС Туристичною Асоціацією Івано-Франківщини, але у партнерстві з Карпатським НПП. На сьогодні цей центр – сучасний та функціональний заклад, що активно затримує туристів в регіоні та сприяє розвитку привабливого екотуристичного іміджу краю.

У Верховині представники туристичного бізнесу відвідали приватний музей «Гуцульська хата-стая», де взяли участь у майстер-класі з виготовлення гуцульського будзу. Господарі музею радо поділилися з учасниками семінару секретами ведення бізнесу, надали корисні рекомендації та пропозиції для реалізації подібної ініціативи в Долинському районі.

Однією зі складових семінару була презентація можливостей розвитку додаткових послуг відповідального туризму, де були представлені цікаві ідеї ведення бізнесу, такі як етно-маршрут «Гуцульщина сакральна», мотузковий парк «Стежка Довбуша», мережа веломаршрутів «Велокраїна», інші послуги для туристів (прогулянки на конях, велосипедах, джипах, пішохідні екскурсії, рафтинг). Подібні послуги можуть бути успішно реалізовані і в Долинському районі учасниками семінару.

Читайте також

Підсумковий реліз про проект «Об’єднані ...

29 December 2023

Громадське обговорення в рамках проекту ...

17 November 2023

ПІДСУМКИ ДРУГОЇ ТРАНСКОРДОННОЇ ПРОФЕСІЙНОЇ МАЙСТЕРНІ ...

6 September 2023

ЗАПРОШЕННЯ НА ТРАНСКОРДОННУ ПРОФЕСІЙНУ МАЙСТЕРЮ

27 July 2023

Натхненні ідеї, унікальні рішення, сталі результати

ПІДТРИМАЙТЕ НАС

Наші
контакти