Фінальна подія проекту «B2B Creative Women Network: посилення спроможності жінок у креативних індустріях в м.Івано-Франківськ» – Accelerator Startup Demo Day’ 2019

29 листопада ц.р. в конференц-залі Інноваційного центру «Промприлад. Реновація»  відбулася фінальна подія – презентація результатів цікавого експерименту Туристичної Асоціації Івано-Франківщини та партнерів – створення першого на Прикарпатті бізнес-акселератора, соціального інституту інтенсивної підтримки жіночих стартапів в креативних індустріях міста. Десять його учасниць представили свої стартапи та отримали зворотній зв’язок.

Івано-Франківський Акселератор – перший на Прикарпатті соціальний інститут інтенсивної підтримки жіночих стартапів в креативних індустріях міста. Програма Акселерації 2019 була покликана дати своїм учасницям:

“Оксана Федорович, голова ТАІФ: «Світ бізнесу зараз крутиться навколо інновацій. Якщо інновації не стосуються виробництва, продажів чи готових продуктів, то вони стосуються розвитку бізнесу. Так от – Акселератор – це інновація саме для розвитку міського підприємництва».

Участі в Акселераторі передував ретельний відбір учасниць. Загалом було отримано більше 20 заявок від представниць креативних індустрій міста, з яких було відібрано десять учасниць акселераційної програми 2019. Вибрані учасниці програми акселерації представляють такі галузі креативних індустрій: сувенірна продукція, парфумерія, трикотаж, текстиль та декор, ілюстрація, фешн – дизайн, кулінарія, сервісне медіа та школа креативу. Відбір учасниць здійснювала незалежна Рада Акселератора, до якої увійшли успішні мешканці Івано-Франківська, лідери креативних індустрій та активні публічні діячі. Це, зокрема:

Проект не випадково має назву Жінка до Жінки.  Його ключовим завданням стало започаткування та налагодження жіночої бізнес-спільноти, запуск процесу мережування між успішними підприємницями та жіночими бізнесами, що лише стартують чи випробовують нове амплуа.  Тож кожна учасниця Акселератора отримала власну менторку (наставницю)!

Акселератор пишається своїми менторками, до яких увійшло десять успішних представниць креативних індустрій України, серед яких Тетяна Абрамова – засновниця трикотажного дому РІТО, що експортує трикотажний одяг до Латвії, Чехії, Канади та Данії та випускає 25 тис одиниць одягу щороку, Альона Калібаба – СЕО Часопис / Rent 24,  стартап-євангелістка у RADAR-tech, викладачка курсу креативного підприємництва у Бізнес Школі Британської Ради; Олеся Островська-Люта – радниця Міністра культури, керівниця відділу аналітики Мистецького Арсеналу pro.mova; Тетяна Фіщук – Керівниця напрямку комунікацій та піару у «Всі. Свої»; Елла Золотаренко – практикуюча психологиня і практикуюча майстриня петриківського розпису, засновниця Творчої студії «Зернятко»; Марічка Артиш – засновниця консалтингової компанії Перспектива-М, ініціатор і власник бренду Бізнес-до-Бізнесу та Open Business Space.

Партнерами Акселератора є Агентство з розвитку приватної ініціативи,  Українсько-Канадське Спільне Підприємство “МБЕРІФ-Бізнес-Центр”, Івано-Франківська обласна рада та виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради. Серед потенційних інвесторів Акселератора – Віктор Вінтоняк – директор фінансової компанії Dekra, співзансовник фестивалю «Свято ковалів», меценат наукових та культурних інновацій міста Івано-Франківська.

Проект «B2B Creative Women Network: посилення спроможності жінок у креативних індустріях в м. Івано-Франківськ» в м. Івано-Франківськ реалізується за фінансування Уряду Канади через Фонд сприяння розвитку малого та середнього підприємництва проекту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (Проект ПРОМІС). Проект ПРОМІС впроваджує Федерація канадських муніципалітетів (ФКМ) за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади.

Натхненні ідеї, унікальні рішення, сталі результати

ПІДТРИМАЙТЕ НАС

Наші
контакти