Центр спадщини Вигодської вузькоколійки

Найстаріша вузькоколійна залізниця України у мальовничому осередку Карпат, Західних Горганах, сама по собі є унікальним приводом, щоб відвідати Вигоду та місцевість навколо, пізнати місцеву природу та культуру й насолодитися активним відпочинком. Історія місцевості, тісно пов’язаної з деревообробним промислом та вузькоколійною залізницею, яскраво розкривається в одній з найпривабливіших будівель Вигоди у самому її центрі – Центрі спадщини Вигодської вузькоколійки.

Тут гостям насамперед пропонують переглянути інтерактивну експозицію, що розповідає про місцеву природу та зокрема лісову екосистему Карпат, місцеву історію – розвиток лісової та деревообробної промисловості довкола Вигоди, виникнення Вигодської вузькоколійки, етнографію, народні ремесла тощо.

Відвідувачі відкриють для себе численні інтерактивні ігри та інсталяції як для дорослих, так і для дітей, реалістичний паротяг, на якому можна майже по-справжньому проїхатися давнім маршрутом Вигодської вузькоколійки, чи багатомовні фільми, присвячені темам дерева від деревообробки до традиційних ремесел або ж ‒ історії вузькоколійки від витоків до сьогодення.

Виключно в Центрі Спадщини ви можете побачити 20-хвилинний фільм, що проводить глядача через увесь процес розвитку місцевості від доісторичного періоду до сьогодення, і захоплююче знайомить зі світом місцевих мешканців – бойків – допомагає зрозуміти, чому так склався їхній побут, у чому шарм їхнього простого життя і яке місце вузькоколійної залізниці у ньому. Фільм транслюється у сучасному кінотеатрі центру українською, англійською, російською, польською та німецькою мовами.

У Центрі також поінформують відвідувачів про місцеві атракції, допоможуть забронювати житло, придбати мапи, іншу інтерпретаційну літературу, чи орендувати спорядження для активного туризму.

Любителі природи можуть скористатися базовими комплектами для спостереження за природою – біноклями, лупами, а також дослідити біологічні особливості рослин чи тварин на клітинному чи макро-рівні під мікроскопами.

При центрі також діє природнича школа для юних відвідувачів.

І нарешті, в цьому універсальному місці, вірніше, у крамниці центру, відвідувачі можуть задовольнити свою потребу в Карпатських сувенірах, путівниках та краєзнавчих книжках, відео та аудіопродукції. В літній сезон вони мають змогу насолодитися атмосферою минулого в затишному дворику Центру спадщини за чашечкою кави чи карпатського трав’яного чаю.

КОНТАКТИ

вул. Данила Галицького, 66
селище Вигода, Долинський район
Івано-Франківська область
тел. +38 066 808 32 22
e-mail: info@carpathian-heritage-railways.com
www.vyhoda.com.ua

ГОДИНИ РОБОТИ

вівторок-субота з 9:00 до 18:00
неділя з 9:00 до 17:00

ПРОЕКТИ РОЗВИТКУ

Екотуристичний візит-центр

Відкритий у 2009 році та розташований в знаменитій гірській курортній місцевості – місті Яремче – Екотуристичний візит-центр пропонує відвідувачам захоплюючу подорож Карпатським національним природним парком, який репрезентує не тільки місцевість, а й сучасні концепції охорони довкілля у привабливому та цікавому для відвідувачів форматі. Центр запрошує як індивідуальних відвідувачів, так і організовані групи, пропонуючи різноманітні екскурсії, інтерпретаційні експозиції та перегляд демонстраційного…

Детальніше

Мережа Карпатської кулінарної спадщини

Карпатська Мережа Кулінарної Спадщини заснована у квітні 2012 року Туристичною Асоціацією Івано-Франківщини в рамках проекту ЄС «Карпатська мережа кулінарної спадщини». Діяльність Мережі поширюється на Івано-Франківську область України, повіти Марамуреш та Сату-Маре Румунії, краю Кошице Словаччини, Саболч-Сатмар-Берег Угорщини. Мережа є неформальною міжнародною структурою, відкритою для приєднання представникам Карпатських регіонів країн діяльності Мережі та сусідніх країн.

Детальніше

Натхненні ідеї, унікальні рішення, сталі результати

ПІДТРИМАЙТЕ НАС

Наші
контакти