Відкривати для світу Карпатських птахів

Гарна новина – На Бурштинському водосховищі відкрили маршрут для спостереження за птахами

(джерело – Галицький кореспондент від 7 грудня 2017 р.)

До вишкиспостереження за птахами у КНПП на Івано-Франківщині додалася ще одна – на Бурштинському водосховищі. Що це означає і чому це так важливо для Івано-Франківщини природничої та Івано-Франківщини туристичної?

Спостереження за птахами (birdwatching, birding or avitourism) є темою ринкової ніші, яка швидко зростає останнім часом. Все більша кількість туристів (як ентузіастів та професіоналів) подорожує на великі відстані, щоб натрапити на нові, особливо ендемічні види. Важливими вимогами до таких турів є доступ до якісного представництва видів птахів, безпека, доступ до спостереження, інфраструктура та досвідчені гіди.

Близько 32 % світових видів птахів трапляються в Південній Америці, 28% в Азії, 24 % в Африці, тому ці регіони є дуже привабливі для Європейських спостерігачів за птахами. До речі, у трійці дестинацій світу зі спостереження за птахами є Естонія.

А скільки світових видів птахів є у нас? Нова вишка дозволить спостерігати за екзотичним для Карпат видом – сірою чаплею. Чим ще привабити зацікавленого гостя до Бурштинського моря?

Окрім створення інфраструктури, необхідно працювати над тим, щоб про нас знали на внутрішньому і зовнішніх туристичних ринках. Кілька рекомендацій з налагодження нішевого напрямку зі світового досвіду:

Співпрацюйте з місцевими туристичними радами, організаціями з просування та іншими сторонами, зацікавленими у розвитку туризму;
Розробіть імідж території як туристичного напрямку, де можна спостерігати за птахами, наприклад, через публікації в пресі. Надсилайте розповіді про свою дестинацію до журналів-оглядачів життя птахів чи дикої природи;
Розміщуйте банери на популярних сайтах про птахів, природу, дику природу у твоїй частині Європи, орієнтуючись на Європейські цільові ринки;
Ідеально було б стати учасником програми на каналі National Geographic (або схожому);
Запросити блогерів написати про твою унікальну дестинацію та нові продукти;
Організувати активний календар вітчизняних подій або фестивалів для спостереження за птахами, щоб підвищити рівень обізнаності з цієї теми;
Створюйте унікальні тематичні події, наприкладберіть участь у світових днях диких птахів чи у світових рейтингах дикої природи.

Читайте також

Підсумковий реліз про проект «Об’єднані ...

29 December 2023

Громадське обговорення в рамках проекту ...

17 November 2023

ПІДСУМКИ ДРУГОЇ ТРАНСКОРДОННОЇ ПРОФЕСІЙНОЇ МАЙСТЕРНІ ...

6 September 2023

ЗАПРОШЕННЯ НА ТРАНСКОРДОННУ ПРОФЕСІЙНУ МАЙСТЕРЮ

27 July 2023

Натхненні ідеї, унікальні рішення, сталі результати

ПІДТРИМАЙТЕ НАС

Наші
контакти